Πώς Να – Αντιμετωπίσω την κυτταρίτιδα; - Omogenia.com - Powered by FusionBB

Omogenia.com - Connecting Hellenes around the World!!

Omogenia Singles Logo
Hellenism.com Email Logo
Username Post: Πώς Να – Αντιμετωπίσω την κυτταρίτιδα;        (Topic#57694)
--ILIAS 
Silent friend
Posts: 1545
Loc: Manila Philippines
Registered on 10-11-04
05-28-11 10:21 AM - Post#62950    
Με τον όρο «κυτταρίτιδα» αναφερόμαστε στην εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα, που συνοδεύεται από μείωση της ελαστικότητας του συνδετικού ιστού και εμφάνιση της χαρακτηριστικής μορφής «φλοιού πορτοκαλιού» πάνω στο δέρμα. Επτά στις οκτώ γυναίκες αντιμετωπίζουν πρόβλημα κυτταρίτιδας.

Είναι μια κατάσταση που απασχολεί ακόμα και τις αδύνατες γυναίκες. Δημιουργείται από κακή τοπική αιμάτωση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα ο οργανισμός, αντί να καίει το λίπος, να το αποθηκεύει στα λιποκύτταρα τα οποία αυξάνουν σε όγκο, με αποτέλεσμα να συμπιέζουν τα αγγεία, και να επιδεινώνουν το πρόβλημα της μικροκυκλοφορίας. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου, προσφορά της Bionaturel, και μάθετε για τα αίτια αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας.

Πού εμφανίζεται;

Η κυτταρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί σε όλα τα σημεία του σώματος, αλλά τα πιο συνηθισμένα είναι:

* μηροί
* γλουτοί
* εσωτερικό των μπράτσων
* στομάχι
* κοιλιά
* γάμπες


Μπορούμε να τη μετρήσουμε;

Με Υψηλής Συχνότητας Υπέρηχο μπορούμε να μετρήσουμε το λίπος, και την κυτταρίτιδα. Έτσι έχουμε τη δυνατότητα να λειτουργούμε στοχευμένα, εστιάζοντας όπου απαιτείται τις παρεμβάσεις μας (κοιλιά, γλουτούς, ψωμάκια κ.ά).


Ποια είναι τα αίτιά της;

Τα αίτια για την κυτταρίτιδα μπορεί να είναι πολλά όπως

-η καθιστική ζωή

-η μειωμένη φυσική δραστηριότητα

-η διαταραγμένη κυκλοφορία του αίματος

-κάποιες ορμονικές διαταραχές

-η ύπαρξη παχυσαρκίας και κακής διατροφής

-το κάπνισμα

-η συχνή και υψηλή κατανάλωση αλκοόλ.


Ανάλογα με το τα αίτια, η κυτταρίτιδα μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Υπάρχει ένας παράγοντας που δεν μπορεί να αλλάξει και είναι η κληρονομικότητα, τα γονίδιά μας. Αν γνωρίζουμε όμως ότι έχουμε την προδιάθεση μπορούμε να λάβουμε την κατάλληλη καθοδήγηση ώστε να μειώσουμε την πιθανότητα εμφάνισης κυτταρίτιδας ή / και να περιορίσουμε την εκδήλωσή της.

Η γυναίκα θα πρέπει:

-Να περιορίσει ή ακόμα καλύτερα να διακόψει το κάπνισμα και να ακολουθεί μια ισορροπημένη διατροφή

-Να αυξήσει τη φυσική της δραστηριότητα

-Να κάνει ένα καλό ορμονικό έλεγχο και να αποφύγει φάρμακα που μεγιστοποιούν την κατακράτηση και ενοχοποιούνται άμεσα για την εμφάνιση κυτταρίτιδας (π.χ αντισυλληπτικά)

-Όσο αφορά το βάρος της θα πρέπει να επιδιώξει την απόκτηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους, που καθορίζεται από το Δείκτη μάζας Σώματος, που είναι το πηλίκο του βάρους σε kg προς το τετράγωνο του ύψους σε m.


Μπορεί να αντιμετωπιστεί; Ποιες είναι οι συστάσεις για τη μείωση της κυτταρίτιδας;


Η διατροφή είναι καθοριστικός παράγοντας για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Οι διατροφικές συστάσεις και τα σημεία που πρέπει να προσέξει η γυναίκα είναι:

1. Μειωμένη πρόσληψη λίπους, και κυρίως ζωικού ή κορεσμένου λίπους:

Είναι το λίπος που βρίσκεται στα ζωικά προϊόντα, κρέατα, αλλαντικά, ζωικά βούτυρα, αυγά, ολόπαχα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα. Τα κορεσμένα λίπη πρέπει να κατέχουν ένα ποσοστό λιγότερο από 10% στη διατροφή μας και είναι αυτά που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της παχυσαρκίας, αλλά και άλλων παθολογικών καταστάσεων όπως καρδιαγγειακά, ΣΔ2, κ.ά.

2. Νερό:


Το νερό παίζει καθοριστικό ρόλο στον ανθρώπινο μεταβολισμό όλων των βασικών θρεπτικών συστατικών (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη). Η πρόσληψη του νερού πρέπει να είναι ανάλογη της πρόσληψης θερμίδων (περίπου 1 ml νερού ανά 1 kcal θερμιδικής πρόσληψης). Η αναλογία αυτή δεν ισχύει ασφαλώς όταν έχουμε υψηλές θερμοκρασίες ή έντονη εφίδρωση π.χ. λόγω έντονης άσκησης.

3. Μειωμένη πρόσληψη απλών σακχάρων (υδατανθράκων):

πρέπει να περιοριστούν τα απλά σάκχαρα όπως είναι η ζάχαρη, το άσπρο ψωμί, τα μακαρόνια, τα γλυκά και να αυξήσουμε την πρόσληψη των σύνθετων υδατανθράκων από προϊόντα ολικής άλεσης πλούσια σε φυτικές ίνες.

Όταν όμως τα επίπεδα γλυκόζης είναι πολύ υψηλότερα από τις ανάγκες του οργανισμού σε ενέργεια, τότε έχουμε ποσότητα ανεκμετάλλευτης γλυκόζης (ενέργειας) που αποθηκεύεται. Η αποθήκευση γίνεται στο συκώτι και στους μύες αρχικά, και μετά μετατρέπεται σε λίπος στο λιπώδη και υποδόριο ιστό.
Έτσι έχουμε διόγκωση των λιπωδών κυττάρων και εμφάνιση της μορφής φλούδας πορτοκαλιού.

4. Μειωμένο αλάτι:


το αλάτι όπως ξέρουμε προκαλεί κατακράτηση υγρών. Έτσι θα πρέπει να περιοριστούν οι αλμυρές τροφές καθώς και η υπερβολική προσθήκη αλατιού στο φαγητό. Τροφές όπως παστά, κονσέρβες, πατατάκια, αλμυρά τυριά θα πρέπει να αποφεύγονται ενώ θα πρέπει να ελέγχουμε την προσθήκη αλατιού κατά τη διάρκεια της μαγειρικής παρασκευής

5. Δυσκοιλιότητα


Η δυσκοιλιότητα συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην εμφάνιση ή επιδείνωση της κυτταρίτιδας. Κατανάλωση φρούτα, λαχανικών, δημητριακών ολικής άλεσης και οσπρίων, μαζί με επαρκή πρόσληψη νερού θα βοηθήσει σημαντικά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

6. Φυσική δραστηριότητα:

Η κάθε μορφής άσκηση συμβάλλει στην καύση θερμίδων, στην καλύτερη αιμάτωση των ιστών και κυκλοφορία του αίματος καθώς και στη διατήρηση ή απώλεια του σωματικού βάρους.

7. Μείωση πρόσληψης καφεΐνης και αλκοόλ:

Η καφεΐνη, συγκεκριμένα, αφυδατώνει τον οργανισμό, δυσχεραίνει την κυκλοφορία και δημιουργούνται τοξίνες.

8. Ισορροπημένη πρόσληψη ενέργειας:

Καθημερινά η κατανάλωση θερμίδων θα πρέπει να ισορροπείται με τις ανάγκες, ώστε να μην επέρχεται η αύξηση σωματικού βάρους από την περίσσεια θερμίδων. Προσοχή λοιπόν στη διατήρηση σωματικού βάρους. Είναι σημαντική η αυξημένη πρόσληψη φρούτων και λαχανικών τα οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βοηθούν στην απομάκρυνση της κατακράτησης.

9. Να έχουμε πειθαρχία


Η λέξη αυτή, αποτελεί τη βάση της επιτυχίας. Για να καταφέρουμε να κάψουμε το περιττό λίπος με διάρκεια, είναι πολύ σημαντικό να καταφέρουμε να πειθαρχήσουμε το μυαλό και το σώμα μας, μαθαίνοντας να κάνουμε το σωστό, ακόμα και αν κάτι τέτοιο θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο

Ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής με βάση τα αποτελέσματα της υπερηχογραφικής μέτρησης και του ιστορικού της γυναίκας είναι η ιδανική προσέγγιση για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Οι κρέμες και τα τζελ έχουν αποτέλεσμα;

Αν εφαρμόζονται σε συνδυασμό με τις αλλαγές στον τρόπο ζωής και διατροφής μπορεί να έχουν αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα αν περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως κατεχίνες από πράσινο τσάι, καφεΐνη η οποία έχει διεγερτική δράση και θεωρείται πως τονώνει τοπικά τη λεμφική κυκλοφορία. Και άλλα συστατικά όπως τα κόκκινα φρούτα και τα κόκκινα σταφύλια εμποδίζουν τη διάσπαση του κολλαγόνου το οποίο φαίνεται πως εμποδίζει την δημιουργία της κυτταρίτιδας.

Επίσης το όζον μπορεί να :

1. βελτιώσει την μικροκυκλοφορία του δέρματος και του υποδερμικού λιπώδους ιστού
2. βελτιώσει την καύση του λίπους
3. ενεργοποιήσει αντιδράσεις που βασίζονται στο οξυγόνο και να προκαλέσει έτσι την απελευθέρωση οξυγόνου στους ιστούς

 
Icon Legend Permissions Topic Options
Print Topic

Email Topic

7706 Views
Google
Omogenia.us Search
Advertisement
Shout Box
Calendar
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Recent Pictures
• No pictures found...
's Gallery
Omogenia Network

Omogenia.comTAXMYBELLY.comYasou.comHellenism.com

Site design and Maintenance niden.net
FusionBB™ Version 3.0 RC3 | ©2003-2010 InteractivePHP, Inc.
Execution time: 0.831 seconds.   Total Queries: 52   Zlib Compression is on.
All times are (GMT -0500) Eastern. Current time is 12:08 AM
Top